HR Adviseur

14 August 2023

Den Helder

HR Adviseur

Wat ga je doen?

In jouw rol als HR adviseur ben jij een goede coach en adviseur van het lijnmanagement en de directie. Je werkt nauw samen met je HR collega (HR Officer), waarbij we gezamenlijk de werkzaamheden verdelen. Samen met het lijnmanagement weet je HR naar een volgend niveau te brengen. De functie van HR Adviseur vraagt zowel inzicht in strategisch HR beleid, maar vereist ook een hands-on benadering.

DHSS is recent overgenomen door het Engelse Clarksons en de organisatie bevind zich in een groeifase waardoor de HR afdeling staat voor het verder ontwikkelen en standaardiseren van werkprocessen, beleid en organisatiestructuur.

Tot je belangrijkste werkzaamheden behoren:

 • het oppakken van HR gerelateerde zaken, zoals verzuim, verloop, recruitment (onboarding) en opleiding en ontwikkeling
 • het verbeteren (bijvoorbeeld digitaliseren) van HR processen
 • het inspelen op de vraag en behoefte van de organisatie en dit omzetten in resultaatgerichte acties binnen HR
 • het onderhouden van een nauwe samenwerking met de lijnmanagers (directie, MT en middle-management) en zorgdragen voor ontwikkeling van het management
 • het uitrollen van nieuwe HR processen en informeren, sparren en adviseren van directie over belangrijke ontwikkelingen.

 

De werkzaamheden vinden plaats hoofdzakelijk op de locatie in Den Helder (Kooypunt), maar je zal ook regelmatig de locatie in IJmuiden en Eemshaven bezoeken.

Waar ga je werken?

DHSS is een internationale logistieke dienstverlener, werkzaam in de offshore-energie-industrie. We leveren scheepsagentuurdiensten, zijn actief in 3PL-opslag en coördineren helikopteroperations voor offshore gerelateerde projecten. Vanuit onze strategisch gelegen vestigingen in Den Helder, IJmuiden en Eemshaven heeft DHSS een goed lopend netwerk opgebouwd, om onze klanten vakkundig te bedienen in elke offshore gerelateerde haven in Nederland. Tevens zijn we werkzaam in Europa, waar we betrokken zijn bij de ontwikkeling van offshore windparken.

DHSS is een sterk groeiend bedrijf en is in de afgelopen 3 jaar verdrievoudigd, zowel in omzet als in het aantal medewerkers.

Wie ben jij?

Bij ons is geen dag hetzelfde en dit is een uitdagende functie. Dit ben jij; een echte teamplayer, een goede gesprekspartner, organisatiesensitief, klantgericht en resultaatgericht. Je bezit goede adviesvaardigheden op diverse niveaus, probleem oplossende vaardigheden en bezit een dosis overtuigingskracht.

Daarnaast:

 • heb je een hbo-opleiding afgerond, richting HR of vergelijkbaar
 • beschik je over minimaal 5 jaar werkervaring als HR adviseur en ben je gewend zelfstandig te werken
 • heb je voldoende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel mondeling of schriftelijk
 • ben je op de hoogte van de HR onderwerpen, zoals sociale en arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, HR instrumenten en HR beleid, in het bijzonder van dossieropbouw, Wet Poortwachter, ontslagrecht en gezondheid & vitaliteit
 • ben je in het bezit van rijbewijs.

Wat bieden wij jou?

We bieden een uitdagende baan in een erg leuk team op onze locatie in Den Helder met ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling en de uitdaging om je vaardigheden te verbeteren.

Daarnaast bieden we:

 • een contract voor een 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling voor minimaal 32 uur
 • Een premievrij pensioen via de werkgever, een leasefietsplan bij een vast dienstverband en flexibele werktijden regeling
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis
 • Een uitdagende positie in een groeiende, dynamische en internationale omgeving
 • De mogelijkheid te werken aan zelfontwikkeling middels opleidingen en training

 

We hebben een prettige, informele cultuur met korte lijnen. Laagdrempelig én handen uit de mouwen.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast over onze organisatie en is jouw interesse gewekt? Denk jij dat je hebt wat er nodig is voor deze functie en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Twijfel dan niet en solliciteer!

Nadat we aan de hand van jouw motivatie en kwaliteiten denken dat deze functie én DHSS en match met jou zou kunnen zijn, dan nodigen we je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek met de Finance Director en HR collega. Als we allebei enthousiast zijn, maak je in een tweede ronde verder kennis met DHSS.

Ready to jump start your career?

Are you enthusiastic about our organization? Do you think you have what it takes for this position and do you recognize yourself in this profile? Do not hesitate and contact us!

Send your motivation letter and CV to hr@dhss.nl

Other vacancies