COVID-19

Richtlijnen voor schepen in de haven

Van toepassing op bemanningen aan boord / aan- / afmelden van schepen in Nederlandse havens, wees veilig en waakzaam

COVID-19-richtlijnen voor schepen in de haven

EN BOVENDIEN VOLGT U DE ONDERSTAANDE DHSS-RICHTLIJNEN EN PROTOCOL

 

Is er een vermoeden van een of meer patiënten aan boord met een besmettelijke ziekte? Meld dit zo spoedig mogelijk bij de afdeling Verkeersleiding van de Divisie Havenmeester en de loods aan boord. In bepaalde gevallen ook de verkeersleiding van de Divisie Havenmeester informeren.


Martime Declaration of Health (MdoH) moet ten minste 6 uur voor aankomst op Pilot Station worden verzonden en moet in de afgelopen 24 uur zijn ondertekend. Bij afwijkingen van de Maritieme Gezondheidsverklaring zal Dutch Ports contact opnemen met de GGD. Let op het volgende: tijdens uw verblijf in de haven is het verplicht om wijzigingen met betrekking tot de gezondheids- en medische situatie aan boord van uw schip aan ons door te geven.

1

Basisregels voor iedereen in Nederland: Als u Als u symptomen heeft, laat je zo snel mogelijk testen en blijf thuis (klik op de link om te activeren voor meer informatie).

Houd te allen tijde een sociale afstand van minimaal 1,5 meter tot anderen. Dit geldt voor iedereen ouder dan 18 jaar, dus ook voor je collega's. Was je handen vaak minimaal 20 seconden.

Hoest en nies in je elleboog. Vermijd drukke plaatsen en reis indien mogelijk buiten de spits.

Als u meer dan 15 minuten in de buurt bent geweest van een andere persoon en/of op een afstand van minder dan 1,5 meter, vergroot u de kans om besmet te raken en uw collega's schade toe te brengen.

Dat geldt voor iedereen vanaf 18 jaar: op straat, in winkels en andere gebouwen en op het werk – ook als je een sleutelfiguur bent. Het geldt niet voor gezinsleden of andere mensen waarmee u samenwoont. En het geldt niet als u iemand helpt, bijvoorbeeld een rolstoel duwen.

2

Voor de laatste update over COVID-19 alstublieft contact DHSS (zie #3). Wij kunnen u de juiste begeleiding geven of ga naar RIVM-website voor aanvullende informatie.

3

Volg verder de richtlijnen van uw bedrijf en de lokale wetgeving zoals het RIVM. Mochten er andere vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan gerust contact op met DHSS (24/7 uur) op onderstaande nummers.

Den Helder +31 223 614700

HCC Den Helder +31 223-677575

Eemshaven +31 596-745100

IJmuiden +31 255-745100

Scheveningen +31 255-745100

agencies@dhss.nl

hcc@dhss.nl

agencies.eemshaven@dhss.nl

agencies.ijmuiden@dhss.nl

agentschappen.scheveningen@dhss.nl

4

Wanneer een dringende COVID-19-test vereist is, kan DHSS dit op korte termijn regelen en faciliteren, met snelle reacties op resultaten. Neem contact op met DHSS betrokken faciliteiten genoemd in # 3.

5

Het is cruciaal dat iedereen met symptomen van COVID-19 zich zo snel mogelijk laat testen. Dit geldt voor mensen die contact hebben gehad met een persoon die besmet is met het COVID-19 virus. Om ervoor te zorgen dat er geen bijdrage wordt geleverd aan de verdere verspreiding van het virus, dienen de volgende maatregelen te worden genomen. Lezen meer informatie over testen. (klik op de link om te activeren voor meer informatie)

 

6

Quarantaine na een positieve test zonder symptomen:

U kunt 3 dagen na de test symptomen ontwikkelen, dus let goed op uw gezondheid.

Na de test moet u 72 uur (3 dagen) in isolatie thuisblijven, omdat u besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook de andere mensen in uw huishouden moeten thuisblijven, omdat zij mogelijk door u besmet zijn. Zo voorkom je dat ze anderen besmetten.

U mag onmiddellijk uit isolatie gaan als u binnen 72 uur (3 dagen) na het afnemen van de test geen symptomen heeft ontwikkeld die op COVID-19 kunnen duiden. De GGD overlegt met u wanneer dit het geval is.

Als u binnen die 72 uur (3 dagen) na het afnemen van de test toch klachten krijgt, moet u langer in thuisisolatie blijven. Ook moeten uw gezinsleden in thuisquarantaine blijven tot 10 dagen na hun laatste contact met u, waarbij risico op besmetting bestond. De GGD vertelt u hier meer over.

Als u ernstig ziek wordt of medische hulp nodig heeft: niet ga naar je huisarts of ga naar het ziekenhuis. Bel in plaats daarvan uw huisarts of de huisartsenpost. Als je hulp nodig hebt, bel dan DHSS (zie voor contactgegevens hierboven # 3)

Als deze test positief is, blijf je in isolatie/quarantaine, verlaat je de locatie waar je bent niet. Als u ernstig ziek bent, bel dan direct uw huisarts of de Huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

7

Quarantaine of isolatie?

Als u symptomen heeft die kunnen wijzen op COVID-19, of als u bent getest en het resultaat van uw test positief was op COVID-19, dan moet je in isolatie gaan. Dit betekent thuisblijven zodat je het virus niet op anderen overdraagt. Lees meer over wat te doen als je in isolatie moet? omdat je COVID-19 hebt. (klik op de link om te activeren voor meer informatie)

Quarantaine is een voorzorgsmaatregel: je bent niet ziek, maar je bent in contact geweest met iemand die besmet is met COVID-19 (of mogelijk besmet is). U blijft dus 10 dagen thuis/aan boord van het schip in isolatie.

8

Zodra u uw huis weer uit mag, volgt u de algemene coronamaatregelen. Op bezoek komen www.overheid.nl voor meer informatie

9

Lees meer over de Nederlandse maatregelen tegen het coronavirus:

Afstand nemen geeft vrijheid

Reizen en op vakantie gaan

Nederlandse maatregelen tegen coronavirus: aanvullende maatregelen

RIVM-website

 

DHSS is gebaseerd op de overtuiging dat we de norm uitdagen via onze vijf waardeproposities

Onze
Mensen

Flip Box

Als familiebedrijf besteden we veel aandacht aan het gedrag van onze mensen, daarom investeren we in hun opleiding en ontwikkelingen...

Kom meer te weten

Service
Uitvoering

Om ervoor te zorgen dat al ons werk aan de verwachtingen voldoet, worden de volgende eisen en standaarden toegepast...

Kom meer te weten

Lokaal
Netwerk

DHSS bevindt zich op belangrijke locaties voor de offshore-energie-industrie, strategisch gebaseerd op logistieke ondersteuning...

Kom meer te weten

Nalevings- en kwaliteits-programma's

DHSS zet zich in voor een incidentvrije werkomgeving, het minimaliseren van HSE-risico's voor ALARP en het leveren van hoge kwaliteit...

Kom meer te weten

Account-beheer

Ons doel overtreffen, is ons succes. Met de uitgebreide branche-ervaring ...

Kom meer te weten

Deze klanten maak al gebruik van onze sterke punten