DHSS breidt aanwezigheid in haven van IJmuiden uit

24 september 2020

DHSS breidt aanwezigheid in haven van IJmuiden uit

DHSS is uitgebreid in de haven van IJmuiden en heeft een tweede locatie geopend: een ISPS omheinde terminal in het diepzeegedeelte van de haven.

Met de opening van dit nieuwe draagvlak aan de Volendamkade in de haven van IJmuiden ging ook een eerste offshore windproject van start. Installatieschip Bold Tern arriveerde op de nieuwe locatie, voor de nieuwe terminal van DHSS om zich voor te bereiden op een nieuw project, net als CTV's die meerdere keren per dag bellen, door gebruik te maken van de oprit op dezelfde locatie. Een betere aftrap kan men zich niet wensen.

De nieuwe ondersteuningsbasis bevindt zich tegenover onze andere faciliteit en is, naast de ideale plek voor installatie of om naar het werk te gaan, ook een perfecte locatie voor CTV-oproepen. Hetzelfde geldt voor andere typen offshore gerelateerde schepen.

“Door ook gebruik te maken van de oprit die zich op onze nieuwe terminal bevindt, hebben we nu een multifunctioneel draagvlak in de diepzeehaven van IJmuiden”, zegt Wim Schouwenaar, oprichter en CEO van het bedrijf.

“Met de uitbreiding van onze huidige aanwezigheid in IJmuiden met deze terminal, willen we vermelden dat DHSS hier voor de lange termijn is. Onze draagvlakken vormen een fundament van waaruit we onze klanten kunnen ondersteunen en een uitgebreid logistiek pakket kunnen leveren met als kernconcept de voorkeurstoegangspoort tot offshore-energieactiva te zijn”.

Naast Port of IJmuiden is DHSS gevestigd in Den Helder en Eemshaven. De belangrijkste activiteiten van het bedrijf zijn scheepsagenturen, havenlogistiek, warehousing en helikopterdiensten voor de offshore energiemarkten.