DHSS IJmuiden gekozen als Marshalling Hub voor inbedrijfstelling Hollandse Kust Zuid

15 maart 2021

DHSS IJmuiden gekozen als Marshalling Hub voor inbedrijfstelling Hollandse Kust Zuid

De offshore logistieke terminal van DHSS in de haven van IJmuiden is geselecteerd als de rangeer-, opslag- en logistieke faciliteit voor het 1,5 GW windparkgebied Hollandse Kust Zuid. Dit logistieke knooppunt van DHSS zal tijdens de inbedrijfstellingsfase worden gebruikt voor de windturbines van Siemens Gamesa Renewable Energy, die bij dit offshore windpark zullen worden geïnstalleerd.

Het windparkgebied van HKZ zal worden uitgerust met 140 eenheden Siemens Gamesa 11 MW, SG 11.0-200 DD offshore-turbines. De load-outs van de turbines vanaf de SIF-terminal op de Rotterdamse Maasvlakte worden verzorgd door Cadelers installatieschip Wind Osprey, terwijl het inbedrijfstellingsteam van Siemens Gamesa zal opereren vanuit het logistieke knooppunt van DHSS in IJmuiden.

Het offshore logistieke knooppunt van DHSS in de haven van IJmuiden ligt direct naast de nieuw gebouwde O&M-faciliteit voor 's werelds eerste subsidievrije offshore windpark, Hollandse Kust Zuid, dat wordt beheerd door Vattenfall.

Voor DHSS, een full-service provider van scheepsagenturen, havenlogistiek, helikopteroperaties en magazijnbeheer, is dit contract het resultaat van offshore windlogistieke ervaring, opgebouwd sinds 2016, toen Siemens Gamesa zijn turbines leverde voor het Gemini-windpark.

“We zijn dankbaar voor het vertrouwen van Siemens Gamesa in ons bedrijf en onze aanpak. Door onze ervaring en expertise in een groot aantal offshore windprojecten, zijn onze processen op maat gemaakt en zeer efficiënt, terwijl kwaliteit, gezondheid en veiligheid aan de hoogste industrienormen voldoen”, zegt Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

De installatie en inbedrijfstelling op de projectlocatie zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 beginnen en twaalf maanden duren.