DHSS ondersteunt MHI Vestas O&M Operations per helikopter bij Deutsche Bucht

12 november 2020

DHSS ondersteunt MHI Vestas O&M Operations per helikopter bij Deutsche Bucht

MHI Vestas heeft DHSS een meerjarig contract gegund ter ondersteuning van onderhoudswerkzaamheden aan het offshore windpark Deutsche Bucht in de Duitse sector van de Noordzee, dat zal bestaan uit 31 MHI Vestas-windturbines van het type V164-8,4 MW.

Full-service provider

De Nederlandse full-service provider van scheepsagenturen en offshore helikopterdiensten zal verantwoordelijk zijn voor het hijsen van helikopters voor technici en materiaal voor windturbines met behulp van de helikoptertypes Leonardo AW169 en/of AW139, van offshore helikopterspecialist Heli Services International, met wie DHSS een overeenkomst getekend.
Het contract voor het hijsen van helikopters volgt op het langetermijncontract voor scheepsagenturen en havenlogistieke diensten als O&M-hub in Eemshaven voor MHI Vestas bij Deutsche Bucht. De helikopteroperaties zullen de eerste vluchtoperaties zijn vanaf helihaven Eemshaven, die op loopafstand van de logistieke basis van DHSS in de haven ligt.

Samenwerking
“We zijn verheugd dat wij, in zeer nauwe samenwerking met zowel MHI Vestas als Heli Service International, wij als DHSS zijn geselecteerd als contractpartner voor de hijsactiviteit bij Deutsche Bucht. Dit maakt de volledige omvang van de assistentie compleet, we leveren voor het windpark, waar al onze servicelijnen voor de klant worden gebruikt. We waarderen de samenwerking tussen de 3 belangrijkste betrokken partijen, het pad dat we samen hebben bewandeld naar deze overeenkomst en het blijvende vertrouwen in ons hoge niveau van veiligheid, kwaliteit en prestatienormen”, Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

"Na een aantal jaren met DHSS te hebben samengewerkt, hebben we het volste vertrouwen in hun offshore-diensten ter ondersteuning van het onderhoud van onze windturbines", zegt Ole Jacob Wang Nielsen, Head of Offshore Engineering and Aviation bij MHI Vestas. "DHSS is een vertrouwde partner en we zijn verheugd om hun steun te hebben bij het hijsen van helikopters bij Deutsche Bucht."

Het offshore windpark Deutsche Bucht ligt op ruim 100 kilometer van het Duitse vasteland, ongeveer 95 kilometer ten noordwesten van het eiland Borkum.