Nieuwe gunning van een helikoptercontract door MHI Vestas

24 mei 2020

Nieuwe gunning van een helikoptercontract door MHI Vestas

We zijn verheugd aan te kondigen dat MHI Vestas Offshore Wind DHSS een contract heeft toegekend voor het beheer van helikopterdiensten voor bemanningswisselvluchten tijdens de installatie- en inbedrijfstellingsfase van windturbines bij het 731,5MW Borssele III/IV offshore windproject in de Nederlandse Noordzee .

DHSS coördineert het vervoer van passagiers, bagage en vracht van haar luchtvaarthub op Den Helder Airport naar het offshore windpark en terug. "Deze contracttoekenning is een voorbeeld van onze solide relatie met MHI Vestas Offshore Wind, die is gebaseerd op vertrouwen in de partnerschapsaanpak, gebaseerd op wederzijdse ervaring en transparantie", zegt Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

“DHSS is een waardevolle partner geweest voor MHI Vestas bij verschillende operaties in de Noordzee. We zijn vertrouwd met de logistieke en transportexpertise van DHSS en kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan het Borssele III/IV offshore windproject”, aldus Ole Jacob Wang Nielsen, hoofd Offshore Engineering & Aviation bij MHI Vestas.

In oktober 2019 is gestart met de bouw van het offshore windpark Borssele III/IV, ontwikkeld door het consortium Blauwwind, met installatieschip Aeolus. Als het volledig is geïnstalleerd, omvat het windpark 77 V164-9,5 MW-turbines en zal het duurzame elektriciteit leveren aan ongeveer 825.000 Nederlandse huishoudens.