TenneT gunt DHSS-opslag- en havenlogistieke contracten voor Nederlandse offshore windactiviteiten

27 december 2022

TenneT gunt DHSS-opslag- en havenlogistieke contracten voor Nederlandse offshore windactiviteiten

TENNET GUNT DHSS OPSLAG- EN HAVENLOGISTIEKE CONTRACTEN VOOR NEDERLANDSE OFFSHORE WINDACTIVITEITEN

DHSS, de Nederlandse aanbieder van offshore energie logistiek, heeft 2 lange termijn contracten getekend met TenneT. Een voor de levering van opslag- en warehousing-activiteiten voor reserveonderdelen ten behoeve van de zogenaamde sub-stations offshore, plus een overeenkomst voor de scheepsagentuur en haven gerelateerde logistieke diensten in Nederland.
Het eerste contract omvat de binnen- en buitenopslag van kabelreparatie onderdelen op verschillende DHSS-locaties inclusief de douanedocumentatie. De komende tijd zullen de opslag- en warehousing activiteiten worden uitgebreid met de verdere ontwikkelingen op het gebied van offshore wind op de Nederlandse Noordzee.

Naast de opslagcapaciteit bij de logistieke faciliteiten van DHSS, zal TenneT ook gebruik maken van de Port Logistics Services welke door DHSS worden geleverd in de havens van IJmuiden, Eemshaven en Den Helder, waaronder Ships Agency en kade logistieke diensten.
DHSS directeur, Wim Schouwenaar, waardeert het vertrouwen dat TenneT in DHSS stelt. “Deze contract toekenningen versterken onze samenwerking met TenneT voor de komende jaren. Het vertrouwen stelt ons in staat om de flexibiliteit te garanderen in offshore energie logistieke diensten welke TenneT nodig heeft, om het landschap van offshore windparken op de Noordzee verder uit te rollen en te te blijven ontwikkelen.

Met onze aanwezigheid op de belangrijkste kades in IJmuiden, Eemshaven en Den Helder is ons bedrijf in staat om 24/7 logistieke diensten te verlenen, ook op ad-hoc basis. Met name voor kritieke leveringen van reserveonderdelen, daar waar nodig.

Afbeelding: DHSS-copyright